Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ…  Krzysztof Skowroński rozmawia z Anną Popek – zapowiedź

SDP CAFE – PODAJ DALEJ…  Krzysztof Skowroński rozmawia z Anną Popek – zapowiedź

6 września Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich zaprasza na pierwszą rozmowę z cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…”. Gościem Krzysztofa Skowrońskiego, redaktora naczelnego Radia WNET i prezesa SDP, będzie Anna Popek, dziennikarka telewizyjna i animatorka kultury. Spotkanie rozpocznie się o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Wydarzenie to rozpocznie 36-odcinkowy cykl rozmów „SDP Cafe – podaj dalej…”, których bohaterami będą dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może stać się gospodarzem i zaprosić na rozmowę kolejną osobę.

Anna Popek to popularna dziennikarka telewizyjna i radiowa, autorka książek i animatorka kultury. W Telewizji Polskiej prowadziła m.in. programy takie jak „Kawa czy herbata”, „Pytanie na śniadanie”, „Świat się kręci”, „Dzień dobry, Polsko”, „Wielkie Testy TVP”. W radiowej Trójce możemy ją usłyszeć w audycji „Leniwe przedpołudnie”. Jest także aktywną animatorką życia kulturalnego, m.in. współzałożycielką fundacji „Kulturalna Polska” zajmującej się promocją polskiej kultury, propagowaniem dobrych manier i dobrego stylu.

W kolejnym odcinku „SDP Cafe – podaj dalej…” 7 września Anna Popek wystąpi w roli gospodyni, a do rozmowy zaprosi Joannę Rawik, piosenkarkę, aktorkę, dziennikarkę.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury