Home / Z życia mediów  / „Teleexpress” nowym liderem programów informacyjnych

„Teleexpress” nowym liderem programów informacyjnych

W grudniu 2019 r. najczęściej oglądanym serwisem informacyjnym był „Teleexpress” nadawany w TVP1 i TVP Info. Najwięcej widzów przybyło zaś „Panoramie” i „Wiadomościom”.

Z danych Nielsen Audience Measurement wynika, że „Teleexpress” w  TVP1 i TVP Info w grudniu 2019 roku oglądało średnio 3,07 mln widzów. W porównaniu do tego samego miesiąca 2018 roku serwis stracił 1,05 proc. widzów. Na drugim miejscu znalazły się „Wiadomości”, które w TVP1 i TVP Info oglądało 3 mln osób. Program ten poprawił swój wynik o 6,34 proc. Trzecia pozycja przypadła „Faktom” TVN. Serwis ten, na głównej antenie i w TVN24 BiS, śledziło w grudniu  2,97 mln widzów (spadek o 4,32 proc.).

Na kolejnych miejscach znalazły się „Wydarzenia”, które w Polsacie i Polsacie News oglądało 2,23 mln, osób (spadek o 1,55 proc.), oraz „Panorama”. Ten ostatni program zanotował największy wzrost w zestawieniu, wynoszący 13,29 proc. W grudniu w TVP2 i TVP Info oglądało go 1,81 mln widzów.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl