Home / Bez kategorii  / TVN24 ma już holenderską koncesję

TVN24 ma już holenderską koncesję

Zarząd TVN S.A. poinformował, że otrzymał już holenderską koncesję dla TVN24, która zgodnie z polskim i unijnym prawem, umożliwi nadawanie tej stacji na terenie naszego kraju.

Polska koncesja dla kanału TVN24 kończy się 26 września, do tej pory Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nie podjęła decyzji o jej przedłużeniu.

„Biorąc pod uwagę trwające półtora roku nieuzasadnione wstrzymywanie przez KRRiT decyzji o odnowieniu koncesji dla TVN24, musimy być gotowi na każdą ewentualność.  Dlatego w lipcu br. został złożony wniosek o przyznanie holenderskiej koncesji na nadawanie i została ona przyznana. Jeśli KRRiT nie wyda decyzji o przedłużeniu koncesji TVN24 do 26 września, dalsze nadawanie umożliwi, zgodnie z polskim i unijnym prawem, koncesja holenderska” – napisał w komunikacie zarząd TVN S.A.

Dodał jednak, iż wierzy, że nie będzie musiał z niej korzystać i zaapelował o niezwłoczne przyznanie polskiej koncesji.

opr. jka, źródło: TVN Grupa Discovery, fot. Wikipedia