Home / Z życia mediów  / W czerwcu najbardziej wzrosła widownia „Panoramy”

W czerwcu najbardziej wzrosła widownia „Panoramy”

Najchętniej oglądanym programem informacyjnym w czerwcu były „Fakty” TVN. Najwięcej widzów przybyło zaś „Panoramie” TVP2.

Z danych Nielsen Audience Measurement wynika, że „Fakty” TVN w czerwcu oglądało średnio 2,07 mln widzów. W porównaniu do tego samego  miesiąca rok wcześniej serwis stracił 7,49 proc. widzów. Oglądalność tego programu w TVN i TVN24 BiS wyniosła zaś 2,23 mln widzów (spadek o 5,84 proc.).

„Wiadomości” TVP1 w czerwcu na głównej antenie gromadziły średnio 1,57 mln oglądających  o 8,66 proc. niż przed rokiem. Z uwzględnieniem danych z TVP Info widownia tego serwisu wynosiła 1,99 mln widzów (spadek o 2,73 proc.).  Swój wynik o 0,86 proc. poprawiły „Wydarzenia” Polsatu, których oglądalność w czerwcu na głównej antenie wyniosła 1,55 mln osób. Serwis ten nadawany jest jeszcze w Polsacie News. Na dwóch antenach oglądało go 1,67 mln widzów (spadek o 1,86 proc. w stosunku do czerwca 2018 r., gdy program był emitowany również w Polsat News 2)

Widownia „Teleexpressu” TVP1. wyniosła 1,53 mln osób, po wzroście o 8,50 proc., a z uwzględnieniem danych z TVP Info – 2,05 mln osób (wzrost o 18,51 proc.). Największy wzrost w zestawieniu zanotowała „Panorama” TVP2, której wynik poprawił się o 10,29 proc. do 806 tys. widzów (1,12 mln razem z widzami tego programu w TVP Info – wzrost o 19,44 proc.).

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl