Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Agata Puścikowska rozmawia z Elżbietą Ruman – zapowiedź

SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Agata Puścikowska rozmawia z Elżbietą Ruman – zapowiedź

14 października zapraszamy na spotkanie z Elżbietą Ruman, dziennikarką, autorką książek, popularyzatorką medycyny św. Hildegardy. Rozmowę z cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…” poprowadzi Agata Puścikowska. Początek o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Elżbieta Ruman to dziennikarka telewizyjna oraz radiowa, autorka wielu programów i audycji. Jej pasją jest medycyna św. Hildegardy z Bingen. Od lat zgłębia wiedzę na temat tej średniowiecznej Doktor Kościoła i przekazuje ją swoim widzom, słuchaczom, czytelnikom. Założycielka Centrum św. Hildegardy z Bingen w Józefowie pod Warszawą. Autorka książek „Miasto marzeń”, „Widziałam cuda”, „Dotyk nieba”, „Lecznicza moc natury według Hildegardy z Bingen”

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury