Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Anna Popek rozmawia z Mirą Jankowską – zapowiedź

SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Anna Popek rozmawia z Mirą Jankowską – zapowiedź

Mira Jankowska, dziennikarka, publicystka, mentorka, pomysłodawczyni Mistrzowskiej Akademii Miłości, będzie gościem Anny Popek 25 listopada w kolejnym odcinku „SDP Cafe – podaj dalej…”. Premiera o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

W krótkiej notce trudno wyliczyć wszystkie aktywności, w które angażuje się Mira Jankowska. Jest mentorką, trenerką, ekspertką w dziedzinie rozwoju osobistego i relacji międzyludzkich, fotografką, reżyserką, scenarzystką i producentką wydarzeń kulturalnych, działaczką społeczną. Założyła Mistrzowską Akademię Miłości, która, jak możemy przeczytać na internetowej stronie projektu, pomaga „kochać siebie i innych”. Sztandarową formą pracy MAM są multimedialne widowiska edukacyjno-rozrywkowe, czyli rodzaj edukacyjnego show łączącego elementy teatru, filmu i wiedzy eksperckiej. Jest autorką książki „Kocham! Jak Mistrzowska Akademia Miłości zmieniła mi życie?”

Mira Jankowska to również człowiek mediów.  Pracowała w miesięczniku „Twój Styl”, w Telewizji Puls, w Radiu Józef, Radiu Warszawa i Radiu Plus. Stworzyła i prowadziłam jako redaktor naczelna dwa tytuły prasowe: „Dobry Magazyn” i „Fitness Duchowy”.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury