Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Elżbieta Ruman rozmawia z Agatą Puścikowską– zapowiedź

SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Elżbieta Ruman rozmawia z Agatą Puścikowską– zapowiedź

Agata Puścikowska, dziennikarka, pisarka, autorka m.in. „Wojennych sióstr”, działaczka pro-life, będzie gościem Elżbiety Ruman w „SDP Cafe – podaj dalej…” w środę, 3 listopada. Spotkanie rozpocznie się o godz. 19, a będzie można je oglądać na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Agata Puścikowska, absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim, to felietonistka, reportażystka, dziennikarka „Gościa Niedzielnego”. Popularność przyniosły jej książki o niezwykłych siostrach zakonnych. „Siostra na krawędzi” to rozmowa z s. Jolantą Glapką, która m.in. w Indiach pracowała z Matką Teresą, a w Polsce z biskupem Janem Chrapkiem tworzyła od podstaw katolickie media elektroniczne. W „Wojennych siostrach” Puścikowska przedstawiła historie bohaterskich zakonnic niosących pomoc podczas okupacji. W swoim dorobku pisarskim ma również książkę kulinarną oraz poradnik dla mam. Społecznie zajmuje się działalnością pro-life.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury