Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ…   Elżbieta Ruman rozmawia z Barbarą Sułek-Kowalską – zapowiedź

Dziennikarka, autorka książek, wykładowczyni na Uniwersytecie Warszawskim Barbara Sułek-Kowalska będzie 11 października gościem cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…”. Spotkanie poprowadzi Elżbieta Ruman. Początek się o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Barbara Sułek-Kowalska to wieloletnia dziennikarka „Tygodnika Solidarność”, a także pomysłodawczyni pierwszej po wojnie gazety parafialnej – wydawanych na warszawskim Ursynowie „Wiadomości Parafialnych. Pisma Dekanatu Ursynowskiego”. Była również współtwórcą i sekretarzem redakcji katolickiego pisma „Idziemy”. Swoją wiedzą i bogatym doświadczeniem dzieli się ze studentami prowadząc zajęcia na Wydziale Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego. Jest współautorką książek, m.in. „Poradnika dla dziennikarzy i wydawców gazet lokalnych” oraz „Podstaw warsztatu dziennikarskiego”. Członek zespołu redakcyjnego „Tygodnika TVP”.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury