Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Krzysztof Skowroński rozmawia z Wojciechem Cejrowskim – zapowiedź

Wojciech Cejrowski, podróżnik, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych będzie gościem Krzysztofa Skowrońskiego 18 listopada w 30. już odcinku „SDP Cafe – podaj dalej…”. Premiera o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Wojciech Cejrowski odwiedził blisko 60 krajów na 6 kontynentach, owocem tych podróży są m.in. liczne książki, artykuły prasowe, audycje telewizyjne i radiowe. Popularność przyniósł mu program „WC Kwadrans” nadawany w latach 90. w TVP1. Widzowie pokochali go za oryginalne poczucie humoru, fantazję i wyraziste poglądy. Poza Telewizją Polską współpracował z różnymi stacjami telewizyjnymi, m.in. Polsatem i TVN Style. Był autorem takich programy jak: „Z kamerą wśród ludzi”, „Po mojemu”, „Boso przez świat”. Przygotowywał liczne audycje m.in. w Polskim Radiu, Radiu Kolor, Radiu Wawa. Od początku powstania rozgłośni związany jest również z Radiem Wnet, gdzie co tydzień w „Studiu Dziki Zachód” komentuje bieżące wydarzenia społeczno-polityczne.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury