Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Maciej Maciejowski rozmawia z Michałem Orzechowskim – zapowiedź

Michał Orzechowski, dziennikarz, pisarz, podróżnik to kolejny gość w „SDP Cafe – podaj dalej…”. Premiera spotkania, które poprowadzi Maciej Maciejowski, we wtorek, 2 listopada o godz. 19  na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl

Michał Orzechowski publikował m.in. w „Playboyu”, „Fantastyce”, „Machinie”, „Aktiviście”, „Focusie”, „Tygodniku Solidarność’’, „Gazecie Polskiej”. Napisał książki, takie jak „I”, „Wolny Tybet Wolne Chiny”. Był współrealizatorem filmów dokumentalnych „Mała Polska w Indiach” „Dusza Oświecona – Trzy imiona Umy Devi”. Absolwent Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, studiował również na wydziale humanistycznym Uniwersytetu Roskilde w Danii oraz na wydziale filmowym Uniwersytetu Kopenhaskiego.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury