SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Zdzisław Piaskowski rozmawia z Zenonem Złakowskim – zapowiedź

Z pisarzem, poetą, dziennikarzem Zenonem Złakowskim, we wtorek, 19 października rozmawiać będzie Zdzisław Piaskowski. Premiera kolejnego spotkania z cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…” o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Zenon Złakowski, rocznik 1942, to mieszkający w Olsztynie, pisarz, poeta, dziennikarz. Pracował w Radiu Olsztyn, współredagował pismo „Przemiany”, publikował w „Posłańcu Warmińskim”. Jako poeta debiutował w 1976 roku, trzy lata później wydał tomik „Podróż udziwniona”. W 1982 roku ukazała się jego powieść „Nim skończy się dzień”.

Od 1981 roku był związany z NSZZ „Solidarność”,  jest autorem wielu publikacji poświęconych historii związku w regionie warmińsko-mazurskim. Niebawem ukaże się jego najnowsza książka „Mój stan wojenny”, oparta na zapiskach pisarza z okresu stanu wojennego.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury