Home / Międzynarodowe projekty (nie zaznaczać)  / Międzynarodowe  / IV Polsko-Ukraińskie Forum Dziennikarzy

IV Polsko-Ukraińskie Forum Dziennikarzy

W dniach 22-23 stycznia 2020 w Domu Dziennikarza w Kazimierzu Dolnym odbywało się IV Polsko-Ukraińskie Forum Dziennikarzy zorganizowane przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich i Narodowy Związek Dziennikarzy Ukrainy NSJU.  Partnerem tegorocznego Forum, w którym uczestniczyło ponad 50 osób, był Instytut Europy Środkowej.

Jednym z głównych tematów była problematyka historyczna w mediach. Pozostałe bloki tematyczne to: maipulacja i dezinformacja, standardy prawne dotyczące dziennikarzy i mediów oraz media lokalne. Szczegółowy program IV Polsko-Ukraińskiego Forum Dziennikarzy dostępny jest tutaj.

Pierwsze Polsko-Ukraińskie Forum Dziennikarzy zorganizowane było w Kazimierzu Dolnym we wrześniu 2013 roku. Wzięło w nim udział 30 dziennikarzy z Polski i Ukrainy reprezentujących Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, Narodowy  Związek Dziennikarzy Ukrainy NSJU i Niezależny Związek Mediów Ukrainy NMPU.

Relacja  z pierwszego dnia IV Polsko-Ukraińskie Forum Dziennikarzy

Relacja z drugiego dnia IV Polsko-Ukraińskiego Forum Dziennikarzy

Zajmuje się działalnością międzynarodową Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich i koordynacją międzynarodowych projektów. Opracowała i zrealizowała szereg projektów związanych z mediami i dziennikarstwem.