Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ…   Edward Bolec rozmawia z Jaromirem Kwiatkowskim – zapowiedź

15 września w cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…” wystąpi Jaromir Kwiatkowski, dziennikarz, publicysta, autor książek. Rozmowę poprowadzi pisarz i poeta Edward Bolec. Spotkanie rozpocznie się o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Jaromir Kwiatkowski z dziennikarstwem związany jest od 1989 roku, pracował w mediach podkarpackich, m.in. tygodniku „San”, „Gazecie Codziennej Nowiny”. Współpracuje z tygodnikiem „Sieci” i  magazynem „Forum Dziennikarzy”. Jest autorem lub współautorem około 30 książek, m.in. biografii premiera pt. „Mateusz Morawiecki”, „Cierpienie nauczyło mnie radości. Wszystkie K2 Pawła Szkutnickiego”, „Drzewo Przetrwania. Ucieczka z 82 piętra”, „Miał być i jest świętym. Błogosławiony ksiądz Józef Kowalski (1911-1942)” oraz „Gambate! Daj z siebie wszystko” – wywiadu rzeki z Izabelą Zatorską-Pleskacz, jedną z najwybitniejszych biegaczek górskich w historii tej dyscypliny sportu.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Prowadzącą spotkanie 16 września będzie Jolanta Danak-Gajda, która gościła w poprzednim odcinku SDP Cafe. Do rozmowy zaprosiła zaś Edwarda Bolca.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury