SDP CAFE – PODAJ DALEJ… Jarecki rozmawia z DJ-em BRK – zapowiedź

DJ BRK, jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich DJ-ów, raper i producent muzyczny, będzie gościem Jareckiego w kolejnym odcinku „SDP Cafe – podaj dalej…”. Spotkanie rozpocznie się we wtorek, 26 października  o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

DJ BRK, czyli Bartosz Kochanek, znany również jako Brzuch, to założyciel kultowego studia nagraniowego – Kurnik Studio, producent, inżynier dźwięku. Od lat współpracuje z Jareckim i GrubSonem, ale lista artystów dla których BRK produkował muzykę, jest znacznie dłuższa. Był odpowiedzialny za brzmienie utworów, w których występowali Kamil Bednarek, Marika czy Marcelina, współpracował również z takimi wykonawcami jak: Metrowy, Skorup, Dinal, Metro, Chada oraz Pyskaty. Kochanek prowadzi także solową działalność artystyczna. W każdy piątek natomiast jego głos można usłyszeć na antenie Radia Opole w audycji „Galaktyczny poranek”.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury